Chinese Bieslook

Naam
jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Juni
Juli
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
 
Zaaien binnen / glas
 
Zaaien buiten / verplanten
 
Oogsttijd

Toepassingen

Chinese bieslook is een plant uit de lookfamilie en dus verwant aan ui, prei, knoflook.

Bij de aanzet lijkt het nog een gewoon lente-uitje, maar al snel veranderen de stengels in platte, donkergroene sprieten, alsof iemand erop is gaan zitten.

De smaak is grassig, met een duidelijke knoflooksmaak.

Niet zo’n heel erg “makkelijke” smaak.

Kenmerken

Winterharde vaste plant, vormt een flinke pol die je na enkele jaren kan splitsen.

De smaak van de platte, grasachtige bladeren doet denken aan bieslook maar met een lichte knoflook- toets.

De smaak is minder sterk dan echte knoflook.

In de zomer verschijnen de zuiver witte eetbare bloemen.

In China wordt deze plant geteeld omwille van de eigenschap dat ze de nierfunctie zou verbeteren en tegen blaasproblemen.

In de keuken

Chinese bieslook is te gebruiken in salades, ragouts, sauzen, dressings of in roerbakgerechten.

Het kan goed worden meegekookt of gestoofd. De bloemetjes ervan kunnen gebruikt worden voor het garneren van gerechten.