Ideaal om kruiden te kweken op uw terras

Nederlands
U kent het zeker wel, u koopt kruiden in de supermarkt, gebruik 1/10 van de plant en hebt het voornemen de overschot goed te verzorgen zodat u dit later opnieuw kan gebruiken. Maar telkens komt u tot de vaststelling dat dit toch niet lukt, en dat u opnieuw 2 à 4 euro moet spenderen aan een nieuwe plant. Hieronder een leuk idee om deze op uw terras te bewaren, u hebt hiervoor niet veel plaats nodig.
Kruiden op het terras

Plaats de grootste pot onderaan, plaats in het midden van deze pot een andere pot ondersteboven. Zorg ervoor dat u +- 15 cm aan de randen overhoud. Vul de overgebleven ruimte op met potgrond.
Zet op deze midden pot een andere pot, opnieuw in het midden een kleinere pot ondersteboven en zorg ervoor dat u hier +- 10 cm aan de randen overhoud, terug opvullen met potgrond.
Als laatste zet u de bovenste pot op deze middenpot en vult deze op met potgrond.

Zo heeft u de ideale kleine moestuin om uw gekochte kruiden de hele zomer te gebruiken, niet vergeten water te geven natuurlijk.

In plaats van de kruiden te kopen in de supermarkt, kan u deze beter kopen in een tuincentrum of doe het zelf zaak, deze platen hebben niet in een koeling gestaan, en hebben doorgaans iets langer de tijd gehad om hun wortels tot ontwikkeling te laten komen.

Als u echt er volledig voor wil gaan kan je ook gewoon zaden kopen en deze zaaien!

Geniet ervan en vergeet niet dat kruiden op het terras heerlijk ruiken, en dat bepaalde kruiden ook muggen (citronella) en vliegen (Look, Lavendel) weghouden.