Water besparen in de badkamer

Nederlands
Hoe kan je water besparen in de badkamer

Hoe kan je water besparen in de badkamer

De badkamer is een ruimte waar we hoe langer hoe meer tijd spenderen. Logischerwijs gaat ook het energie- en waterverbruik de hoogte in. Met de stijgende prijzen in het achterhoofd is energie en water besparen geen overbodige luxe. Je voelt het niet alleen in je portemonnee, ook het milieu vaart er wel bij. Ook in de badkamer kan je dankzij een aantal eenvoudige tips energie en water besparen. Wij zetten de belangrijkste op een rijtje.

Water besparen

De meest eenvoudige manier om water te besparen is door de kraan niet te laten lopen tijdens het tanden poetsen, handen wassen, … Je neemt ook beter een douche in plaats van een bad, want met de hoeveelheid water van een bad kan je drie douches nemen.
 
Wist je dat je tot 10 liter water verbruikt als je doorspoelt? Voorzie een toilet met een spaarknop. Zo verbruik je minder water wanneer je na een kleine boodschap moet doorspoelen.

Waterbesparende douchekop en thermostatische kraan

We hechten almaar meer belang aan luxe en wellness. Een inloopdouche, een uitgebreid bad na een lange werkdag, … Het is genieten, maar het verbruik is navenant. Gelukkig zijn er genoeg technologische innovaties voorhanden die je een handje helpen.

  • Een waterbesparende douchekop: zorgt ervoor dat het waterverbruik drastisch vermindert, ook bij een uitgebreide douche.
  • Thermostatische kraan: je stelt de temperatuur in en het water wordt automatisch warm genoeg. Geen onnodig verlies van water en energie dus!

Om water te besparen, hou je dus het best bovenstaande zaken in het oog. Maak gebruik van de modernste innovaties en gebruik je gezond verstand! Op die manier zal je waterfactuur binnen de perken blijven.