Peperkoekmannetje

 • Peperkoekmannetje
 • Deze peperkoekmannetjes zijn niet om op te eten, maar geven uw huis een feestelijke en vrolijke kersttoets.
 • Meer inspirerende foto's

  Peperkoekmannetje
 • Stap 1

  Print het sjabloon af, knip het uit en teken het met een potlood over op de MDF-plaat. Boor – om het zagen gemakkelijker te maken - met een accuschroefboormachine en houtboor van 10 mm enkele gaten voor op de krappe hoeken tussen de benen en naast het hoofd.

  Stap 2

  Zaag het peperkoekmannetje uit met de accudecoupeerzaag en schuur daarna hoeken en randen mooi glad met de accuschuurmachine.

  Stap 3

  Gebruik de accuschroefboormachine en houtboor om de ogen, knopen en mondhoeken van het peperkoekmannetje te boren, zoals afgebeeld op het sjabloon.

  Stap 4

  Zaag met behulp van de accudecoupeerzaag en de voorgeboorde boorgaten de rest van de mond uit. Zaag vervolgens een recht stuk van 5 cm breed uit de rest van de MDF-plaat.

  Stap 5

  Schuur de randen van het peperkoekmannetje met de schuurmachine en lijm het mannetje met een lijmpistool vast op het midden van het uitgesneden stuk MDF-plaat.

  Stap 6

  Bespuit met het verfspuitsysteem de verdunde bruine acrylverf over het peperkoekmannetje met het verfspuitsysteem. Dek het werkgebied af met voldoende papier.

  U kan het peperkoekmannetje versieren met een rood lintje of door met een fijne verfborstel witte stipjes aan te brengen langs de randen. Indien u een groter exemplaar wil maken, hoeft u enkel het sjabloon te vergoten en een grotere MDF-plaat voorzien.

 • benodigdheden

 • MDF-plaat (20 x 30 cm)
  Bruine acrylverf
  Witte acrylverf
  Rood lint
  Fijne verfborstel
  Schaar
  Potlood
  Accuschroefboormachine, bijvoorbeeld de PSR 10,8 LI-2 van Bosch
  Houtboor van 10 mm
  Accudecoupeerzaag, bijvoorbeeld de PST 18 LI van Bosch
  Zaagstation, bijvoorbeeld de PLS 300 van Bosch
  Accuschuurmachine, bijvoorbeeld de PSM 10,8 LI van Bosch
  Fijnspuitsysteem, bijvoorbeeld de PFS 105 E van Bosch
  Lijmpistool, bijvoorbeeld de PKP 7,2 LI van Bosch