Houten adventskalenderboom

 • Houten adventskalenderboom
 • Oh dennenboom, oh, dennenboom, wat zijn je takken wonderschoon. De takken van deze kerstboom zijn met de 24 tasjes vol leuke verrassingen niet alleen wonderschoon, maar ook erg leuk voor jong en oud. Vul in aanloop naar Kerstmis de tasjes met kleine cadeautjes of kerstwensen en creëer zo uw eigen adventskalender. Het maken van deze boom en het vullen van de zakjes bezorgt u gegarandeerd veel kerstpret.
 • Meer inspirerende foto's

  Houten adventskalenderboom
 • Stap 1

  Kort allereerst de steunbalk in tot 1,60 meter. Op een steunbalk met een kegelvormig uiteinde kan u nadien gemakkelijk een kerstster plaatsen. Uit de resterende 40 cm kunt u de voet voor de adventskalenderboom maken door dit stuk onderaan de steunpaal vast te maken met de twee langere houtschroeven. Zaag nu de vier planken op zeven verschillende lengtes: 15 cm, 30 cm, 45 cm, 60 cm, 75 cm, 80 cm en 95 cm.

  Stap 2

  Schroef met de accuschroefboormachine de gezaagde planken op gelijke afstand van elkaar vast aan de steunpaal. De kortste plank hoort bovenaan, de langste onderaan. Gebruik twee schroeven over de lengte van elke plank. Deze “dwarsbalken” vormen de takken van de kerstboom.

  Stap 3

  Om zeker te zijn dat uw adventskalender de vorm van een kerstboom heeft, kunt u een lange plank diagonaal tegen de planken leggen, beginnende aan de top tot het uiteinde van het breedste punt. Breng de markeringen voor de snijlijnen met een potlood aan langs de diagonaal gelegde plank en zaag dan de uiteinden van de planken af langs de gemarkeerde lijnen.

  Stap 4

  Schroef tot slot naar eigen voorkeur de 24 haakjes vast op de takken en hang er de zakjes vol met verrassingen of andere kerstversiering aan. U kan er zeker van zijn dat kerstliefhebbers van alle leeftijden blij zullen zijn met deze adventskalenderboom.

 • benodigdheden

 • 1 houten steunbalk van 200 cm lang
  4 sparrenhouten planken met gladde randen, reeds geschuurd en afgeschuind (200 cm x 1,8 cm x 10 cm)
  24 witte haken met een houten schroefdraad (40 mm x 30 mm)
  14 houtschroeven (4,0 x 30 mm)
  2 houtschroeven (4,0 x 50 mm)

  Accudecoupeerzaag, bijvoorbeeld de PST 10,8 LI van Bosch
  Accuschroefboormachine, bijvoorbeeld de PSR 10,8 LI van Bosch