Grosfillex nv

Grosfillex, een familiebedrijf met een internationale faam

1927, oprichting van Grosfillex in Arbent

De geschiedenis van Grosfillex begint in 1927 als Auguste, François en Jean Grosfillex besluiten hun onderneming op te richten in het dorpje Arbent, aan de voet van de Jura. Hout is dan het basismateriaal voor de vervaardigde producten (eierdopjes, servetringen, stelen voor gereedschap, houten hamers en …).

Vanaf 1954 geeft Raymond Grosfillex de onderneming haar industriële en commerciële richting. De onderneming neemt afstand van het pure gebruiksvoorwerp en richt zich op de fabricage van meer verfijnde producten voor de woonomgeving: tuinmeubilair, bloembakken, harmonicadeuren, deuren en ramen... De houten producten maken plaats voor de eerste kunststof producten. met deze nieuwe materialen kan het leefmilieu duurzaam verbeterd worden door praktische, comfortabele, duurzame producten aan te bieden die bovendien zeer robuust zijn.

Tegenwoordig is Grosfillex, met 3 productievestigingen in Frankrijk en Noord-Amerika, een wereldleider voor alle productlijnen. Het merk wordt naar alle continenten geëxporteerd en is afgestemd op de specifieke behoeften van een ieder om te kunnen inspelen op de eisen van de lokale markten.

Daar milieubehoud vanaf het begin deel heeft uitgemaakt van de ethiek van de onderneming, heeft Grosfillex in 2000 het programma van duurzame ontwikkeling van Vinyl 2010 gelanceerd. Grosfillex en de mensen die elke dag aan haar succes meewerken zijn voortdurend op zoek naar oplossingen om de consumenten gezonde, niet-schadelijke en recycleerbare producten te bieden.

Telefoon customer care: 
+32
Adres: 
BP 2, Arbent
01107 Oyonnax Cedex
Frankrijk
Onze merken: